FysioFitness

Op beide locaties van Fysiotherapie Kemps en Maas wordt een medisch fitness programma, genaamd FysioFitness, aangeboden. Deze fitness is onder leiding van Marijn, speciaal opgeleid tot instructeur.

Dit programma is gericht op het verbeteren van kracht, coordinatie, lenigheid en conditie, waarbij rekening wordt gehouden met uw eigen beperkingen en lichamelijke klachten. Daarom wordt voor iedereen een persoonlijk programma opgesteld. Op beide locaties wordt getraind in een speciaal ingerichte oefenruimte, met een ruim aanbod van fitnessapparatuur, gewichten en krachttrainingsapparaten.

Mogelijke redenen voor deelname aan het programma zijn revalidatie, het verbeteren van de conditie, het opheffen van resterende klachten na een blessure, blessurepreventie of gewoon voor de plezier in het sporten. Het fysiofitness programma is geschikt voor iedereen, ongeacht het niveau van fitheid, gezondheid of leeftijd.

Voorafgaand aan deelname wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen en wordt een fittest afgenomen. Het doel hiervan is het bepalen van uw trainingsniveau om zodoende een trainingsprogramma op maat aan te kunnen bieden. De fittest bestaat uit metingen van lengte, gewicht, vetpercentage, spierlenigheid, buikspierkracht en conditie.

Iedere training binnen het programma duurt ongeveer 1 uur en, afhankelijk van uw voorkeur en mogelijkheden, kan er een- of tweemaal in de week getraind worden. De De groepjes bestaan uit ongeveer 5 tot 10 personen.
Het dragen van sportkleding en zaalschoenen is verplicht, evenals het gebruik van een handdoek.

Klik hier voor meer informatie over