5-jarig jubileum samenwerking Recreafit en Fysiotherapie Kemps/Maas

Wat 5 jaar geleden als een hype begon, blijkt nu toch een blijvertje, Nordic Walking. Deelnemers, uit alle kernen van Laarbeek, lopen nu al 4 tot 5 jaar elke week mee, door een van de natuurgebieden rondom Laarbeek, samen met Ria Lindeman (RecreaFit) en Joke Kemps (Fysio Kemps/Maas). Terwijl Ria als gymdocent het sportieve en recreatieve gedeelte voor haar rekening neemt, is Joke Kemps als fysiotherapeut meer blessuregericht bezig. Beiden hebben 6 jaar geleden hun licentie “Basisinstructor Nordic Walking” gehaald en kunnen daarom bevoegd lesgeven in deze discipline.

Bij “RecreaFit, sportieve recreatie Laarbeek”, streeft Ria Lindeman er naar, dat deelnemers, door te nordic walken, zich “lekker in hun vel” voelen. Met als leidraad: “Meer bewegen, Je gezonder voelen, Elkaar ontmoeten, Van de natuur genieten” is dat aardig gelukt, gezien de trouwe opkomst van de deelnemers. Na afloop van de tochten blijft iedereen dan ook gezellig koffie/thee drinken en napraten op de parkeerplaats bij het natuurgebied. Veel lopers hebben, mede met hulp van de Nordic Walking-stokken, een manier van sporten gevonden die als prettig wordt ervaren. Door te letten op een goede lichaamshouding zijn bij diverse Nordic Walkers rug- en ademhalingsklachten sterk afgenomen. Ook de conditie is weer op een hoger plan getild. Dit mede dankzij de professionele begeleiding en de techniek die wekelijks geoefend wordt.
Ondanks de drukke werkzaamheden vindt Joke het heerlijk om met haar patiënten actief te oefenen in de natuur. Het revalidatieproces wordt op deze wijze op een veelzijdige manier gestimuleerd.

Maandag 2 april vond de jubileumtocht plaats, voor alle Nordic Walkers die actief zijn bij Ria Lindeman uit Mariahout en Joke Kemps uit Lieshout. De onderstaande gezellige groepsfoto werd genomen op deze middag.

Er wordt gelopen in diverse groepen die in tijd en tempo van elkaar verschillen. Na de meivakantie kunnen beginners en gevorderden zich weer aanmelden via telefoonnummer: 0623993074. Meer informatie is te vinden op: www.RecreaFit.nl