COPD

Longnet

Fysiotherapie Kemps&Maas is aangesloten bij Longnet. Longnet is een vereniging van 30 fysiotherapiepraktijken in Zuidoost Brabant die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van longklachten. 

Dankzij Longnet kunnen wij u voorzien van hoogwaardige, specifieke fysiotherapeutische zorg. We werken op een betrokken manier samen met longartsen, longverpleegkundigen, praktijkondersteuners en huisartsen in de regio.

Dankzij een speciale opleiding kunnen wij u op een deskundige manier adviseren, stimuleren en begeleiden bij het verminderen van de beperkingen die u ondervindt ten gevolge van uw longaandoening.

Bij longaandoeningen is bewegen van groot belang. Een actieve leefstijl met inspanningstraining heeft aangetoonde effecten. Uw spierkracht en inspanningscapaciteit nemen toe en de kortademigheid vermindert. U gaat zich beter voelen, ervaart minder klachten en kunt meer aan.

Mogelijke behandelingen

Voldoende bewegen en trainen is voor mensen met longaandoeningen noodzakelijk. Vooral de mate van inspanning is erg belangrijk en moet gedoseerd plaatsvinden. 

De behandeling zorgt ervoor dat uw spieren sterker worden en dat u uw uithoudingsvermogen behoudt of zelfs verbetert. Ook ademhalings- en hoesttechnieken komen aan bod. Zo raakt u minder snel vermoeid, herstelt u sneller na een infectie en voelt u zich minder benauwd.

Uw zorgvraag is ons uitgangspunt. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden voor een behandeling. Dit is afhankelijk van uw klachten en het doel dat u voor ogen heeft. U kunt bij ons terecht voor:

  • Eenmalig beweegadvies
  • Reactivatie
  • Nazorgprogramma 

Samen gaan we voor meer lucht!