Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwjaars”borrel” - en een traditie is geboren. En ja, ze hebben eerst flink gesport.

Nieuw

Gelukkig Nieuwjaar!

 

Wij wensen iedereen een fijn 2020!

De Beweegtuin

De Beweegtuin in Mariahout is 4 weken geleden van start gegaan. We hebben inmiddels een vaste kern van 4 actieve sporters en de eerste kinderen zijn ook al gespot. Er is nog genoeg ruimte voor meer deelnemers. Dus lijkt het je ook wat, doe gezellig mee!

De beweegtuin komt in actie!

Vanaf woensdag 9 oktober gaan we los in de beweegtuin. Doe je mee?

Iedereen is welkom om een uurtje, onder professionele begeleiding, mee te komen sporten

van 13.15 tot 14.15

Picknick op het plein

Afgelopen zondag is het Oranjeplein officieel geopend. Met diverse onthullingen zoals het monument, de skatebaan en de beweegtuin. Mede dankzij het weer en de fantastische inzet van de organisatoren is het een geslaagde dag geworden.

 

Uit de MooiLaarbeek – Met de heropening van het Oranjeplein komt een einde aan een reeks projecten die vanaf 2012 in het hart van Mariahout plaatsvonden. Tevens wordt bij het plein een plaquette over 75 jaar bevrijding onthuld, de aftrap voor de viering van 75 jaar bevrijding in Laarbeek. De burgemeester met voltallig college, de jeugdburgemeester, de Mariahoutse jeugdgemeenteraadsleden en honderden belangstellenden waren aanwezig bij de officiële opening. De geplande picknick werd een gemoedelijk dorpsfeest waar jong en oud zich vermaakte.

Aftermovie

Op woensdag 3 juli 2019 hielden bijna 1000 paramedici een Manifestatie in Den Haag, waarmee ze aandacht vroegen voor de huidige positie van de eerstelijns zorgverleners. Ze willen meer autonomie, minder regeldruk en een betere beloning.

Samenloop voor Hoop Helmond

Vandaag om 14.00 zat het er weer op. We hebben de samenloop voor Hoop, 24h lang estafette wandelen, volbracht. Ons team was team ISOZzon 😊 (interdisciplinaire samenwerking oncologische zorg Zuid-Oost). Het weer was goed, de sfeer gezellig en we hebben een ontzettend leuke dag gehad.
De totale opbrengst is €101.405,00 💪(door alle deelnemers/teams wel te verstaan).
Groetjes Marion

Roefeldag 2019

Gisteren een geslaagde roefeldag gehad. Zowel bij de fysiotherapie in Lieshout als de oefentherapie in Mariahout was de sfeer uitstekend en deden alle kinderen gezellig en enthousiast mee. Wij hebben in ieder geval een topdag gehad!

Waarnemer Laurens

We hebben voor de komende periode een waarnemer - Laurens Helmes - hij start in de week van 18 maart en zal samen met Linsey de vakantie van Joke en Marion vervangen tot en met 24 juni. Daarna blijft hij op oproepbasis tot eind van het jaar.

Ik ben Laurens Helmes, 29 jaar en afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Internationale Hogeschool THIM van der Laan in Nieuwegein en sinds enkele maanden als fysiotherapeut werkzaam in de praktijk bij Arthur vd Broek (Stiphout).

Ik ben opgegroeid in Helmond, en heb daar op een aantal jaren studententijd in Utrecht na ook altijd gewoond. Mijn grote passie is hockey, ik hockey al sinds mijn 6ejaar bij HC Helmond, inmiddels speel ik al weer 11 jaar in “Heren-1” , op dit moment doen we het goed in de overgangsklasse. Binnen HC Helmond heb ik verschillende functies vervuld, met name het coachen en trainen van verschillende jeugdteams. Buiten het hockey ben ik ook enthousiast voor andere sporten, zowel om te volgen als om zelf te doen (fietsen, skiën). Verder kan ik ook ontspanning halen uit een wandeling met de honden, werken in de tuin of uit het lezen van een goed boek.

Binnen de fysiotherapie staat voor mij de patiënt voorop. Samen met de patiënt werken naar een reëel doel. Dat kan variëren van een pijnvrije en soepele ADL tot aan het weer beoefenen van (top)sport. Met adequate kennis adviseren, instrueren, informeren en behandelen, maar ook luisteren en openstaan voor wat er echt speelt. Momenteel volg ik de Cyriax cursus, als uitbreiding op mijn onderzoeks- en behandeltechnieken.