Fysiotherapie

Jaarlijks gaan er ongeveer 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Dit kan komen door de meest uiteenlopende klachten bijvoorbeeld vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. De klachten kunnen ontstaan tijdens sporten, op het werk, door een ongeval of door ziekte, of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Bij veel klachten kan fysiotherapie een uitkomst zijn. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt.
De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten en weer aan het werk kunnen doelen zijn waar u tijdens de behandeling aan wil werken. De fysiotherapeut zal u hierbij helpen en adviezen geven om eventuele herhaling en/of problemen in de toekomst te beperken of te voorkomen.

In een eerste gesprek zal de fysiotherapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doet toe- of afnemen. Daarna volgt eventueel een lichamelijk onderzoek, waarbij de fysiotherapeut de houding en het bewegen beoordeelt en, met specifieke bewegingen, de gewrichten onderzoekt. Op basis van de verkregen onderzoeksgegevens wordt een diagnose gesteld.

Samen met u zal de fysiotherapeut beslissen of er behandeld kan gaan worden of dat het beter is een (de verwijzend) arts te raadplegen. De fysiotherapeut brengt dan verslag uit aan de arts.

Ik heb een vraag

of voor meer informatie

klik hier