Sportfysiotherapie

Sport en bewegen is leuk, lekker en nog gezond ook. Als sportfysiotherapeut weten wij welke eisen een sport aan het lichaam stelt en wat bewegen met u doet. 

Een geblesseerde sporter wil zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut zorgen daarvoor. Wij adviseren hoe de sporter tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kan blijven. Wanneer het beter gaat met de blessure, begeleiden wij de sporter naar zijn oude prestatieniveau. 
Niet alleen de geblesseerde sporter, maar ook de beginnende en de gevorderde sporter kunnen naar de praktijk komen voor advies en/of begeleiding. Dit om de sportprestatie te verbeteren, maar ook om blessures te voorkomen. Ook kan sport als onderdeel van de therapie ingezet worden bij andere doelgroepen zoals ouderen en kinderen.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De behandeling wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemene fysiotherapie.

Ik heb een vraag

of voor meer informatie

klik hier